Behandeling

Vóór het eerste consult ontvang je een vragenlijst. Hierin vraag ik naar je klacht(en), medische voorgeschiedenis, algemene symptomen etc.

Deze vragenlijst bespreken we in het consult en werken we verder uit.

Dan volgt het onderzoek. Dat kan bestaan uit:

  • Pols- en tongdiagnostiek volgens de traditionele Chinese geneeskunde en Ayur Veda.
  • Lichamelijk onderzoek (zoals gewrichten, huid, buikorganen etc.)
  • Electro Fysiologische Diagnostiek: er worden ca. 80 – 100 punten gemeten op handen en voeten.

Vervolgens wordt aan de hand van de resultaten van het onderzoek de medicijnkeuze bepaald. Deze keuze wordt gecontroleerd met behulp van de Electro Fysiologische Diagnostiek.

Ik neem de resultaten van het onderzoek met je door en samen stellen we een therapieplan op. In het advies geef ik aan welke middelen je dient te nemen (homeopathisch, orthomoleculair, kruiden etc.) en/of welke voedingsadviezen je dient te volgen. Zonodig verwijs ik door naar een reguliere arts, osteopaat, psychotherapeut, e.a.

Over het algemeen volgt er 2 tot 4 weken later een herhalingsconsult met een volledige controlemeting.

Wanneer alles volgens verwachting verloopt, gaat daarna de frequentie van de consulten omlaag,

Tussen de consulten zit later gemiddeld 2- 3 maanden.

Wat is Electro Fysiologische Diagnostiek?

Electro Fysiologische Diagnostiek, ook wel EFD genoemd, is een vernieuwde en verfijnde versie van Electro Acupunctuur (EAV) volgens Dr. Voll.

Met EFD wordt de huidweerstand van 80-100 acupunctuurpunten gemeten op handen en voeten. De meetwaarden zijn gerelateerd aan organen en hun functies. Bij functiestoornissen in een bepaald orgaan, zal de weerstandswaarde van het bijbehorende EFD-punt afwijken. Zo is het mogelijk om uitgebreid onderzoek te doen naar algemene fysiologische functies. Ook is het mogelijk specifieke hormoon- en/of enzymfuncties en medicatie uit  te testen.

EFD is er op gericht de oorzaak van de klachten op te sporen. Uniek aan de EFD is dat er een brede integrale diffentiaaldiagnostiek wordt toegepast.