Inmiddels 10 jaar geleden na een lange periode van moe zijn, altijd pijn in de spieren hebben, pijnlijke gewrichten en maar honger hebben werden er in het ziekenhuis uiteindelijk een aantal diagnoses gesteld. Gevorderd stadium van artrose aan de nek wervels, de wervelkolom van de boven-midden en onderrug, schouder, handen en vingers. En ik scoorde positief op reuma waarden. Niet in mijn gewrichten maar de weke delen (fibromyalgie). Verder is er in mijn bloed niets afwijkends gevonden. Ik heb medicijnen gekregen voor de reuma en pijnstillers voor mijn artrose.

Een kennis gaf mij de tip om naar mw. Muilwijk te gaan. Een Mesoloog die wellicht iets zou kunnen betekenen. Na een vakkundig onderzoek werd mij verteld dat ik een intolerantie had voor gluten, peulvruchten en suiker. Ik heb een voedingsadvies en supplementen gekregen, nauwkeurig gevolgd en na 2 weken merkte ik al een enorm verschil. Bij de vervol consulten werd er hier en daar nog wat bij gesteld in een vitamine of een kruid maar ik voelde mij weer als vanouds.

Kortom, na 2 jaar was ik van de medicijnen af van zowel mijn reuma als de pijn. In mijn bloedonderzoek scoorde ik negatief op reuma. Na 4 jaar zijn er nogmaals röntgenfoto’s genomen voor de artrose en er was geen verdere achteruitgang te zien. Zo bijzonder!

Nog steeds ben ik heel dankbaar dat ik mw. Muilwijk ooit bezocht heb, eens in het jaar vind ik het fijn om een controle te hebben zodat ik weet dat het ook goed blijft gaan.